събота, 2 март 2019 г.

СЛАДКИШ С ГРИС И КОКОС



Необходими продукти
За кафявата смес:
3 яйца
1 ч ч захар
100 мл прясно мляко
1/3 ч ч олио
1 ч ч брашно
1 бакпулвер
3 с л какао.

За бялата смес:
1 литър прясно мляко
8 с л захар
8 с л грис
3 с л кокосови стърготини

Начин на приготвяне:
Млякото се кипва,добавя се захарта и гриса.
Бърка се докато се сгъсти,сваля се от котлона и се добавят кокосовите стърготини.
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и прясното мляко.
Добавя се пресятото с бакпулвера и какаото брашно.
В намаслена и набрашнена форма за торта се сипва 1/2 от какаовата смес.
Пече се на 180 градуса за 15 минути.
Върху изпечения блат се сипва гриса.
Върху него се сипва останалата кафява смес.
Пече се още 20 минути.
Готовия сладкиш се поръсва с кокосови стърготини.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар