Великден наближава и аз обичам със следобедното кафе да поднеса курабии!
Това е моята изпитана рецепта за класически курабии!
Необходими продукти:
150 гр стопена свинска мас
1 чаена чаша захар
3 яйца
200 гр кисело мляко
1 кафена лъжичка сода за хляб
1/2 кафена лъжичка бакпулвер
500-600 гр брашно
2 ванилии
кората на 1 лимон.
Начин на приготвяне:
В дълбок съд сипете стопената мас,захарта,разбитите яйца,киселото мляко с разтворената сода в него,ванилиите,настърганата лимонова кора и бакпулвера.
Смесете всичко много добре.
Започнете да добавяте постепенно пресятото брашно и замесете хубаво средно меко тесто.
Месете докато тестото спре да лепне.
Оставете го да си почине за 10 минути.
Разточете тестото и изрежете курабии с помощта на фигурки.
Намажете курабиите с разбит жълтък и поръсете с кристална захар.
Печете на 180 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
ОтговорИзтриванеСъс затаен дъх прочетох тази публикация! Невероятни сте! Страхотна публикация!
☛ GRAD.im
☛ Кулинарни рецепти