събота, 20 април 2019 г.

СОЛЕН ЧИЙЗКЕЙК

Днешното ми предложение е за красиво и ефектно предястие за предстоящите празници!
Необходими продукти
За блата:
125 гр масло
200 гр задушен и пасиран спанак
щипка сол
1 яйце
400 гр брашно

За чийз крема:
3 пакетчета крема сирене
200 гр заквасена сметана
1 пакетче желатин

За украсата:
варени яйца
репички
краставици
маслини

Начин на приготвяне:
Спанака се задушава и се пасира.
След като се охлади се смесва с маслото,солта и яйцето.
Постепенно се добавя брашното и се меси тесто.
Разточва се и се покрива дъното на форма за торта.
Пече се на 180 градуса за 10-15 минути.
Чийз крема се приготвя,като крема сиренето се разбива със заквасената сметана.
Добавя се стопения на водна баня желатин.
Сипва се върху блата.
Оставя се в хладилник да стегне за няколко часа.
Украсява се с варените яйца,маслините,краставиците и репичките.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар