събота, 11 февруари 2023 г.

СИРОПИРАН СЛАДКИШ СЪС СМЕТАНОВ КРЕМ

 

Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1/2 чаена чаша прясно мляко
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
кората на два портокала

За сиропа:
Сока на два портокала
1/2 чаена чаша вода
1 чаена чаша захар

За крема:
200 гр заквасена сметана
3 супени лъжици пудра захар
200 мл течна сладкарска сметана

Мерителната чаша е с обем 250 мл

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото,прясното мляко,ванилията и настърганата портокалова кора.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се сипва в намаслена и набрашнена форма за торта.
Пече се на 170 градуса за 20-25 минути.
Изпечения блат се охлажда на пълно и се разрязва хоризонтално на две части.
Сиропа се приготвя,като в тенджерка се сипват портокаловия сок, водата и захарта.
Слага се на котлона и се оставя да заври.
Крема се приготвя,като заквасената сметана се разбива с пудрата захар,добавя се предварително разбитата сладкарска сметана.
Двата вида сметана се смесват много добре.
Взема се долния блат,сиропира се обилно.
Отгоре се слага сметановия крем,като се отделя малко от него за декориране.

Горния блат се реже на 12 триъгълни парчета.
Сиропират се и се подреждат върху сметаната.
Декорира се с останалата сметана.
Поръсва се с цветна захар.
Добър апетит!







Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/

Няма коментари:

Публикуване на коментар