Вкусна комбинация от сиропиран кадаиф,ванилов крем и сметана.
Необходими продукти:
300 гр печен кадаиф
За сиропа:
1 и 1/2 чаени чаши вода
1 и 1/2 чаени чаши захар
една ванилия
За крема:
700 мл прясно мляко
1 чаена чаша захар
1 нишесте ванилия
1 ванилия
200 мл течна сладкарска сметана
Мерителната чаша е с обем 250 мл
Начин на приготвяне:
Кадаифа се натрошава,разстила се на равномерен пласт във форма за торта.
Залива се със сиропа,който се приготвя,като в тенджерка се сипват водата и захарта.
Слага се на котлона да заври,оставя се да ври пет минути и се отстранява от котлона.
Добавя се ванилията.
Крема се приготвя,като в тенджера се сипва прясното мляко,добавя се захарта и разтвореното в малко вода нишесте.
Вари се,като се бърка непрекъснато,докато се сгъсти.
Добавя се ванилията и се отстранява от котлона.
Сиропирания кадаиф се залива с горещия крем.
Оставя се да се охлади за половин час и крема се покрива с разбитата сладкарска сметана.
Отгоре се поръсва със смлени орехови или друг вид ядки.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/
Няма коментари:
Публикуване на коментар