неделя, 5 февруари 2023 г.

СИРОПИРАНИ СЛАДКИ

 

Необходими продукти
За сиропа:
3 чаени чаши захар
3 чаени чаши вода
сока на 1/2 лимон
2 ванилии

За тестото:
3 чаени чаши вода
1 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно
щипка сол
6 яйца

олио за пържене

Начин на приготвяне:
Първо се вари сиропа,като захарта и водата се смесват.
Оставя се да ври 5 минути,добавя се сока на лимона и ванилията и се отстранява от котлона.
Сиропа се оставя да изстине напълно.
Тестото се приготвя,като в тенджера се сипват водата,олиото и солта.
Щом като заври се сипва брашното на веднъж,като се бърка постоянно.
Тестото е готово,когато се отлепи от дъното и стените на тенджерата.
Оставя се да се охлади и едно по едно се добавят яйцата.
След всяко се разбърква много добре,докато тестото поеме яйцето.
С навлажнени ръце,защото тестото е лепкаво,се оформят топчета.
Подреждат се в тава върху намаслена хартия.
Пържат се в силно сгорещено олио до златисто кафяв цвят.
Изпържените сладки веднага се пускат в захарния сироп.
Държат се за кратко,докато следващите се изпържат.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook
www.facebook.com/groups/553990648045706/


Няма коментари:

Публикуване на коментар