Необходими продукти
За блата:
6 яйца
1 ч ч захар
1/3 ч ч олио
3 с л кисело мляко
2 ч ч брашно
4 с л какао
1 бакпулвер
За сиропа:
1 ч ч захар
1 ч ч вода
4 с л какао
За крема:
1 пак.крам Ванилия на д-р Йоткер без варене
400 мл прясно мляко
За украсата:
Стопен шоколад или какао
Начин на приготвяне:
Всички продукти за блата се разбиват с миксер.
Сместа се прехвърля в намаслена и набрашнена правоъгълна тава.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Сиропа се вари,като се смесват водата,захарта и какаото.
Охладения блат се реже на пастички и се сиропира.
Оставя се за 10-15 минути да поеме сиропа.
Отгоре се шприцова крема,който се приготвя,като се разбива с прясното мляко.
Украсява се с пръски стопен шоколад или се поръсва с какао.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Любим, сиропиран сладкиш, Гери!
ОтговорИзтриванеЧудесна рецепта !Адмирации, Гери !
ОтговорИзтриванеБлагодаря,момичета!
ОтговорИзтриване