сряда, 6 март 2019 г.

ЕКЛЕРИ

Нежни еклери за утрешния дамски празник!
Необходими продукти
За тестото:
2 ч ч вода
1 ч ч олио
2 ч ч брашно
6 големи яйца

За крема:
1 литър прясно мляко
10 с л брашно
1/2 ч ч вода
10 с л захар
50 гр масло
1 ванилия
2 жълтъка
стопен шоколад за украса.

Начин на приготвяне:
Водата и олиото завират,добавя се брашното,като се бърка докато се отдели от стените на съда.
Когато тестото изстине се добавят яйцата 1 по 1 бърка до получаването на гладко тесто.
В намаслена или в застлана с хартия за печене тава се оформят еклери,пекът се на 200 градуса за 30 минути.
Охладени се пълнят с крем,който се приготвя по следния начин:
Млякото се кипва,слага се захарта,при непрекъснато разбъркване се добавят брашното,жълтъците и ванилията разтворени във водата,накрая се добавя маслото.
Поливат се с разтопен шоколад.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар