вторник, 26 март 2019 г.

МАСЛЕНА ЯБЪЛКОВА ПИТА

Чудесен вкус и аромат!
Необходими продукти:
4 средно големи ябълки
150 гр смлени орехови ядки
1 чаена лъжичка канела
300 гр брашно
1 бакпулвер
3 яйца
150 гр захар
125 гр меко масло
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Ябълките се настъргват на едро ренде.
Леко се притискат да се отцеди сока.
Ябълките се смесват с орехите и канелата.
В отделен съд се разбива мекото масло със захарта и яйцата.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Разбива се до хомогенна смес и се смесва с ябълките.
Сипва се в намаслена и набрашнена форма за торта или тавичка.
Пече се на 180 градуса за 40-45 минути.
Когато сладкиша е готов,се оставя да се охлади и се поръсва с пудра захар.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар