неделя, 3 март 2019 г.

БЪРКАН СЕЛСКИ ХЛЯБ

🇧🇬🌺🇧🇬Честит празник, Българи!🇧🇬🌺🇧🇬
 Необходими продукти:
1 кг брашно
1/2 кубче прясна мая
1 к л захар
1 ч л сол
1/3 ч ч олио
700 мл хладка вода

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 100 мл от водата,захарта и 1 с л брашно.
Брашното се пресява,прави се кладенче,солта се поръсва отстрани върху брашното.
В кладенчето се сипва олиото,активиралата мая и водата.
Всичко се смесва и разбърква много добре с дървена лъжица.
Тестото трябва да стане гладко и лепкаво.
Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за 20 минути.
Втасалото тесто се оформя на топка,поръсва се малко брашно да не лепне.
Прехвърля се в съда за печене.
Правят се няколко разреза с остър нож.
Обилно се поръсва с брашно.
Втасва още 10 минути.
Пече се на 180 градуса за 40-45 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар