За всички почитатели на Азиатската кухня е моето днешно предложение!
Необходими продукти за 4 порции:
1 кг пилешки гърди
1/3 ч ч олио
1 глава лук
1 голям морков
3 червени чушки
250 гр гъби
сол на вкус
1 с л балсамов оцет
2 с л соев сос
сусам.
Сладко-кисел сос:
1 ч ч захар
1 ч ч винен оцет
2 с л соев сос
3 с л кетчуп
1 с л царевично нишесте.
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя сладко-киселия сос.
Всички съставки без нишестето се смесват в тенджерка,оставя се да заври.
След като заври се добавя разтвореното в малко вода нишесте.
Вари се още две-три минути докато се уплътни соса.
Месото се нарязва на ивички и се запържва в дълбок тиган.
Изважда се и в същата мазнина се запържват зеленчуците,които са нарязани на ивички.
Когато са готови се сипва балсамовия оцет и соевия сос.
Месото се връща в тигана,разбърква се и се сипва сладко-киселия сос.
Всяка порция при поднасяне се поръсва със сусам.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар