Необходими продукти:
400 гр грис
1 ч ч захар
1 ч л сода
половин ч ч вода
400 гр кисело мляко
Кората на един лимон
ядки по избор за украса(орехи,лешници,бадеми)
Сироп:
2 ч ч захар
половин ч ч вода
струйка лимонов сок
ванилия или портокалова есенция
1 с л масло
Начин на приготвяне:
Продуктите се разбъркват много добре,сместа се сипва в намаслена тавичка.
Набождат се ядките и се пече 20 минути на 220 градуса.
Захарта,водата и есенцията се смесват за сиропа.
Слага се да заври и се оставя да ври 5 минути.
Добавя се 1 с л масло и се отстранява от огъня.
Сладкиша се залива веднага с горещия сироп и се оставя да престои поне 2 часа.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Горещ ли е сладкиша,когато се залива с горещия сироп?
ОтговорИзтриванеОхладен сладкиш,горещ сироп.
Изтриване