неделя, 12 май 2019 г.

"ЛЕМИНГТЪН" СЛАДКИШ


Сладко неделно изкушение!
Необходими продукти
За блата:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
200 мл прясно мляко
2 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
1 ванилия

За шоколадовия сироп:
1/2 пакетче масло от 125 гр
3 супени лъжици захар
50 гр шоколад
200 мл прясно мляко
5 супени лъжици какао

Още:
кокосови стърготини за овалване.

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото,прясното мляко и ванилията.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се сипва в квадратна форма върху намаслена хартия за печене.
Блата се пече на 180 градуса за 20-25 минути.
Шоколадовия сироп се приготвя,като в тенджерка се смесват всичките съставки.
Бърка се докато маслото,захарта и шоколада се стопят и всичко се смеси много добре.
Охладения блат се реже на малки кубчета.
Всяко кубче се потапя в шоколадовия сироп и се овалва в кокосовите стърготини.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара: