Тези сладки си заслужават усилията.
Те са леки и хрупкави а съчетанието на орехи,конфитюр и ром в пълнежа е перфектна комбинация.
Необходими продукти
За бисквитите:
150 гр масло
1/2 чаена чаша пудра захар
1 яйце
1 ванилия
3 чаени чаши брашно
За пълнежа:
1/2 чаена чаша пудра захар
2 супени лъжици вода
1 чаена чаша смлени орехови ядки
1 есенция ром
конфитюр
За украсата:
50 гр шоколад
2 супени лъжици олио
Мерителната чаша е с обем 250 мл
Начин на приготвяне:
В голяма купа се разбива маслото с пудрата захар.
Добавя се разбитото яйце,ванилията и брашното.
Меси се меко тесто,което се завива във фолио за свежо съхранение.
Слага се в хладилника за 15 минути да се охлади.
Охладеното тесто се разточва,изрязват се кръгове с ринг или чаша.
Подреждат се в тавичка върху хартия за печене.
Тавичката се слага в хладилника да се охладят бисквитите за 15 минути.
Пекат се на 180 градуса за 10-12 минути.
Пълнежа се приготвя,като в купа се разбърква пудрата захар с водата,добавят се орехите и есенцията.
Намазва се малко конфитюр върху една бисквита,друга бисквита се маже с ореховата плънка,бисквитите се слепват.
Готовите бисквити се украсяват с разтопения на водна баня шоколад с олиото.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар