събота, 4 май 2019 г.

КИФЛИЧКИ С КАШКАВАЛ

Необходими продукти
За тестото:
7 гр суха мая или 1/2 кубче прясна мая
800 гр брашно
200 мл хладка вода
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1/3 чаена чаша олио
2 яйца-жълтъка на едното яйце се отделя за намазване на кифличките
200 гр кисело мляко с 1 кафена лъжичка сода за хляб разтворена в него

Още:
парченца кашкавал за пълнежа
настърган кашкавал и микс от семена за поръсване на кифличките

Начин на приготвяне:
Маята се смесва с водата,захарта и една супена лъжица от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
В отделен съд се смесват олиото,яйцето и белтъка,киселото мляко и солта.
В купа се пресява брашното,прави се кладенче.
В кладенчето се сипват шупналата мая и останалите съставки.
Замесва се меко тесто,покрива се с кърпа и се оставя да втаса.
Втасалото тесто се разделя на четири части.
Всяка част се разточва на кора,маже се с олио,разрязва се на осем триъгълника.
Във всеки триъгълник се поставя парче кашкавал и се завива на кифличка.
Кифличките се подреждат в тава върху хартия за печене.
Оставят се да втасат за 15 минути.
Мажат се с разбит с малко олио жълтък.
Поръсват се с настърган кашкавал смесен със семената.

Пекат се на 180 градуса за 20 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар