събота, 25 май 2019 г.

ПАРФЕ С ЯГОДИ

В сезона на вкусните и ароматни ягоди,едно ягодово изкушение!
Необходими продукти
За основата:
1 пакет бисквити
125 грама масло
3-4 с л прясно мляко

За парфето:
3 белтъка
4 с л захар
щипка сол
300 мл течна сладкарска сметана
8-10 броя ягоди
1 желатин

За желето:
300 гр ягоди
сока на компот от ягоди
1 желатин

Начин на приготвяне:
Бисквитите се смилат,смесват се с разтопеното масло и прясното мляко.
Сместа се сипва на дъното на форма за торта,като се притиска много добре.
Оставя се в хладилника да стегне леко.
Парфето се приготвя като белтъците се разбиват със солта на гъст плътен сняг.
Постепенно се добавя захарта.
В отделен съд се разбива сметаната.
Ягодите се пасират или се нарязват на много ситно,смесват се със сметаната.
Добавя се разтопения на водна баня желатин и разбитите белтъци.
Всичко се смесва много добре.
Сипва се върху бисквитената основа и отново се връща в хладилника.
Желатина за желето се стопява на водна баня и се смесва със сока на компота.
Ягодите се нарязват и се подреждат върху парфето.
Желето се сипва върху ягодите.
Парфето се оставя в хладилника за няколко часа.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар