Честит празник 24-ти май!
Ден на Славянската писменост,Българската просвета и култура!
Необходими продукти:
1/2 кубче прясна мая
200 мл вода
2 яйца
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
5 с.л. олио
3 ч.ч. брашно (450 г)
200 г кашкавал
Начин на приготвяне:
В купа се слага 50 г брашно, захар и се наливат 50 мл хладка вода.
Слага се мая и хубаво се разбива,оставя се да се активира.
След това в останалото брашно се оформя
кладенче, сипва се разбърканата мая, налива се олио, слагат се леко
разбити яйца,солта и останалата вода.
Омесва се тесто.
Оставя се покрито
за 30 минути.
Втасалото тесто се слага в тава с диаметър 24 см.
Нарязва
се на малки квадрати.
Намазва се с разбито яйце и върху всеки квадрат се
слага по резен кашкавал, като в прорезите се слага по една пръчица от
кашкавала.
Погачата се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Източник на рецептата Иван Звездев.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар