петък, 24 май 2019 г.

СЛАВЯНСКА ПОГАЧА

Честит празник 24-ти май!
Ден на Славянската писменост,Българската просвета и култура!
Необходими продукти:
1/2 кубче прясна мая
200 мл вода
2 яйца
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
5 с.л. олио
3 ч.ч. брашно (450 г)
200 г кашкавал


Начин на приготвяне:
В купа се слага 50 г брашно, захар и се наливат 50 мл хладка вода. 

Слага се мая и хубаво се разбива,оставя се да се активира.
След това в останалото брашно се оформя кладенче, сипва се разбърканата мая, налива се олио, слагат се леко разбити яйца,солта и останалата вода. 
Омесва се тесто.
Оставя се покрито за 30 минути.
Втасалото тесто се слага в тава с диаметър 24 см. 
Нарязва се на малки квадрати.
Намазва се с разбито яйце и върху всеки квадрат се слага по резен кашкавал, като в прорезите се слага по една пръчица от кашкавала.

Погачата се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Източник на рецептата Иван Звездев.
 Добър апетит! 

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар