понеделник, 13 май 2019 г.

ПЪРЖЕНО ЗЕЛЕ ПО КИТАЙСКИ

Харесвам Китайската храна и днес пробвах нова за мен рецепта.
 Източник на рецептата "Бон Апети"
Необходими продукти:
1 малка глава прясно зеле
200 г свински гърди (без кост)
20 г пресен джинджифил
2 скилидки чесън
1 голяма червена люта чушка
1 връзка пресен лук
3 с. л. олио
2 с. л. соев сос
1 с. л. тъмен балсамов оцет
1/2 ч. л. черен пипер
сол на вкус.

Начин на приготвяне:
Зелето се реже на тънки ивици, поръсва се със сол и леко се смачква с ръце. След това се отцежда от отделилата се вода.
Джинджифилът и чесънът се обелват и заедно с лютата чушка се нарязват на ситно.
Месото се нарязва на тънки ленти и се запържва в сгорещеното олио до златисто.
Добавят се чесънът, джинджифилът и чушката.
Щом се запържат, се прибавя и зелето.
Готви се 5–10 минути, при непрестанно бъркане.
Овкусява се със соевия сос, стритият черен пипер, балсамовия оцет и сол. Разбърква се и се готви още около минута.
Поднася се с нарязан косо на парчета пресен лук.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар