събота, 18 май 2019 г.

ТУТМАНИК С ФИНИ КОРИ

Един експеримент,малко по-различен тутманик.Получи се много добре,доволна съм от резултата!
Необходими продукти:
500 гр фини кори
300 гр сирене
400 гр кисело мляко
200 мл прясно мляко
7 гр суха мая
1 кафена лъжичка захар
1 кафена лъжичка сол
3 яйца
1/3 чаена чаша олио
5 супени лъжици брашно
микс от семена за поръсване на печивото.

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в затопленото прясно мляко заедно със захарта.
Оставя се да се активира маята за кратко.
В дълбока купа се разбиват яйцата,олиото,киселото мляко и солта.
Добавя се намачканото сирене и шупналата мая.
Накрая се сипва брашното,разбърква се докато се смеси добре.
Всяка кора се смачква леко,потапя се в сместа и се поставя в тава върху намаслена пекарска хартия.
Поръсва се с микс от семена.

Пече се на 180 градуса за 25-30 минути.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks


3 коментара: