Агнешко бутче
1 връзка зелен лук
1 китка джоджен
сол
черен пипер
червен пипер
ориенталска подправка за месо-сол,червен пипер,чесън,кориандър,ким,кимион,черен пипер,куркума
3-4 супени лъжици стопено масло
1 кг пресни картофи
малко стопено масло
сол
вегета
кимион
Начин на приготвяне:
Агнешкото се натрива със стопеното масло и подправките.
Картофите се измиват добре,ако са едри се режат на две или на четири.
Овкусяват се с подправките.
Слагат се на дъното в тавата за печене.
Отгоре се слага агнешкото,което се покрива с нарязаните зелен лук и джоджен.
Тавата се запечатва с фолио.
Пече се на умерена фурна за 3-4 часа.
Фолиото се отстранява и се пече още 10-25 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар