събота, 29 февруари 2020 г.

ЯБЪЛКОВ СЛАДКИШ "ТРИ ЧАШИ"

Необходими продукти:
3 чаени чаши обелени и настъргани ябълки
1/2 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка канела

1 чаена чаша захар
1 чаена чаша грис
1 чаена чаша брашно
1 бакпулвер

125 гр масло

Начин на приготвяне:
Ябълките се смесват със захарта и канелата.
В отделен съд се смесват сухите съставки,захар,грис,брашно и бакпулвер.
В намаслена тавичка се сипва 1 чаена чаша от ябълковата смес.
Върху ябълките се разпределя 1 чаена чаша от сухите съставки.
Прави се втори и трети пласт по същия начин.
Ябълки,сухи съставки.
Маслото се разтопява и се полива отгоре.
Сладкиша се пече на 180 градуса за 25-30 минути.
Изпечения сладкиш се поръсва със смесени пудра захар и канела.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар