Необходими продукти
За блата:
5 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
1 и 1/2 чаени чаши брашно
1 бакпулвер
За крема:
200 мл течна сладкарска сметана
125 гр крема сирене
4 супени лъжици пудра захар
Още:
сладко от ягоди
какао за поръсване
Мерителната чаша е с обем 250 мл
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта и олиото.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Сместа се излива в тавата от фурната или друга голяма квадратна или правоъгълна тава,върху намаслена хартия за печене.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Горещо се завива във влажна кърпа и се оставя да изстине.
Крема се приготвя,като сметаната се разбива.
В отделна купа се разбива крема сиренето и пудрата захар.
Към тази смес се добавя разбитата сметана и се разбива много добре.
Рулото се развива,отстранява се хартията за печене.
Намазва се с ягодовото сладко,и част от крема.
Рулото се навива,отгоре и отстрани се покрива с тънък слой от крема.
Украсява се с крема и се поръсва с какао.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар