четвъртък, 27 февруари 2020 г.

ГРИС ХАЛВА С ПРЯСНО МЛЯКО

Необходими продукти:
1 чаена чаша грис
3 чаени чаши прясно мляко
2 чаени чаши захар
1/2 чаена чаша олио
2 ванилии
настъргана лимонова кора
1 чаена чаша нарязани орехови ядки
Мерителната чаша е с обем 250 мл.

Начин на приготвяне:
Нарязаните орехи се запичат за кратко на тиган.
Прясното мляко се смесва със захарта,лимоновата кора и ванилията.
Вари се докато кипне.
В отделна тенджерка се сипва олиото,след като се нагорещи се сипва гриса,пържи се докато леко покафенее.
Млякото се сипва наведнъж при гриса,като непрекъснато се бърка,докато се сгъсти.
Добавят се запечените орехи,покрива се с кърпа за пет минути.
Грис халвата се сипва в подходящи чашки или купички.
Оставя се в хладилника да се охлади поне около час.
Обръща се в чинийка,декорира се с орехи и се поднася.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар