събота, 15 февруари 2020 г.

ДОМАШЕН ХЛЯБ

Никой не е по-голям от хляба!
Необходими продукти:
700 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
1 кафена лъжичка захар
400 мл хладка вода
1 чаена лъжичка сол
3-4 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:
Маята се разтваря в 100 мл от водата със захарта и една супена лъжица от брашното.
Оставя се за кратко да се активира.
Брашното се пресява,прави се кладенче и отстрани се поръсва солта.
В кладенчето се сипва шупналата мая,останалата вода и олиото.
Замесва се меко,гладко тесто.
Тестото се слага във формата в която ще се пече,като формата се намаслява.
Покрива се с кърпа и се оставя за 10-15 минути да втаса.
Хляба се поръсва с брашно,правят декоративни разрези с остър нож.


Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар