вторник, 12 март 2019 г.

РУМЪНСКА БАНИЦА-МАЛАЙ

Необходими продукти:
3 яйца
100 мл олио
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
400 мл кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
1 кафена лъжичка бакпулвер
250 гр сирене
1 и 1/2 ч ч брашно
1 и 1/2 ч ч царевичен грис
Мерителната чаша е с обем 250 мл

За заливката:
3 яйца
200 гр кисело мляко

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват с олиото,захарта и солта.
Содата се гаси в киселото мляко и се добавя при яйцата.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно и царевичния грис.
Сиренето се натрошава и се добавя при сместа.
Всичко се разбърква много добре.
Тавичката за печене се намаслява и се посипва с царевичен грис.
Сместа се сипва в тавичката и се пече на 180 градуса за 25 минути.
Отгоре се залива с разбитите с киселото мляко яйца.
Допича се още 10 минути.
Добър апетит!





Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара:

  1. Направихме румънската баница и се получи прекрасна солена закуска. Може би трябваше след заливката да я пека по-малко време, но вкусът е невероятен.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря за доверието.Радвам се че Ви е харесала рецептата!

      Изтриване