събота, 23 ноември 2019 г.

РОХЛИЧКИ

Коледа наближава,време е да помислим за лакомствата за празника!
Споделям с Вас любимите ми Коледни сладки,които може да се направят месец преди Коледа!
Необходими продукти:
150 гр брашно
70 гр царевично нишесте
70 гр пудра захар
80 гр смлени орехи
150 гр меко масло
2 жълтъка
150 - 200г пудра захар за овалване.

Начин на приготвяне:
Брашното се пресява добавят се нишестето,захарта и смлените орехи.
Добавят се нарязаното на парченца масло и разбитите яйца.
Меси се тесто,докато спре да лепне и стане гладко.
Тестото се оставя за една нощ в хладилника.
От тестото се оформя цилиндър,режат се еднакви по големина колелца.
Всяко се оформя на пръчица 6-7 см дълга,1 см дебела и се завива на кравайче.
Сладките се подреждат в тавичка,върху хартия за печене.
Пекат се на 180 градуса за 15 минути.
Изпечените сладки се овалват в пудра захар.
Може да ги съхраните в картонена или метална кутия за сладкиши.
Съхранявани по този начин на хладно могат да издържат месец,месец и половина.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар