неделя, 3 ноември 2019 г.

ПИТКИ С ПРАЗ ЛУК И СИРЕНЕ

Необходими продукти:
1 стрък праз лук
150 гр сирене
1 яйце
1 ч ч кисело мляко
1 ч л сода за хляб
3 с л олио
500-600 гр брашно
масло или маргарин

Начин на приготвяне:
Лука се реже на ситно.
Задушава се в малко олио,докато омекне.
След като изстине се прехвърля в дълбока купа.
Добавят се натрошеното сирене,яйцето,киселото мляко с разтворената сода за хляб в него и олиото.
Постепенно се добавя брашното, меси се докато тестото спре да лепне.
Оформят се малки питки,редят се на разстояние върху хартия за печене или намаслена тава.
Леко се сплескват и върху всяка се слага парче масло или маргарин.


Пекат се на 180 градуса до готовност.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар