неделя, 17 ноември 2019 г.

ТИКВЕНИК

Вкусна неделна занимавка...ей така да не скучая
Ухае приятно и уютно в моята кухня!
Необходими продукти:
500 гр фини кори
125 гр масло

За плънката:
50 гр масло
600-700 гр обелена и настъргана тиква
1 чаена лъжичка канела
150 гр захар
шепа нарязани орехови ядки

Пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:
Обелената и настъргана тиква се задушава в маслото.
След като се охлади се слага захарта,канелата и орехите.
Взема се една кора,маже се със стопеното масло,прегъва се на две отново се маже с масло и в единия край се слага от плънката.
Завива се на руло и се поставя в тава върху хартия за печене.
По този начин се приготвят всички останали кори.
Нарязва се на парчета,поръсва се с масло.
Пече се на 180 градуса за 20-25 минути.
Изпечения тиквеник се поръсва обилно с пудра захар.

Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар