понеделник, 4 ноември 2019 г.

БЕНЕ СУФЛЕ

Една позабравена рецепта от стария тефтер.
Пържени сиропирани сладки от парено тесто.
Необходими продукти:
200 гр брашно
200 мл вода
50 гр олио
3 яйца
щипка сол
щипка захар
олио за пържене

За сиропа:
150 гр захар
150 гр вода
сока от половин лимон
1 ванилия

Начин на приготвяне:
Тестото се приготвя като водата,маслото,захарта и солта се смесват в тенджера и се слага да заври.
Изсипва се брашното наведнъж,като се бърка непрекъснато.
Готовото тесто се оставя да изстине и се добавят едно по едно яйцата.
От полученото тесто с помощта на две лъжици се оформят топки и се пържат в маслена баня.
Топките се потапят в изстиналия захарен сироп.
Сиропа се приготвя,като захарта и водата се сипват в тенджерка.
Слага се да заври,вари се пет минути.
Добавят се сока на лимона и ванилията и се отстранява от котлона.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар