Необходими продукти:
500 гр зрял боб
500-600 гр свински ребра
1 глава кромид лук
1 морков
2 скилидки чесън
3 супени лъжици олио
1 чаена лъжичка червен пипер
2 супени лъжици брашно
сол на вкус
джоджен
Начин на приготвяне:
Боба се залива с вода,слага се да заври и водата се излива.
Прецежда се и се слагат ребрата,нарязаните лук,морков и чесън.
Залива се с вода и се вари до готовност на боба.
Прехвърля се в тава,като не се сипва всичката течност от варенето на боба.
Червения пипер и брашното се запържват в олиото.
Разреждат се с малко от течността от ястието.
Сипва се при боба,овкусява се със солта и джоджена.
Всичко се разбърква много добре и се слага да се пече на 180 градуса около 20 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар