понеделник, 25 март 2019 г.

ПИЛЕ С ДОМАТИ,ГЪБИ И ЛУК

Вкусна домашна  гозба!
Необходими продукти:
Пилешко месо(цяло пиле или бутчета)
500гр гъби
2 големи глави лук
1 морков
2 буркана пасирани домати
сол и черен пипер на вкус
1 к л червен пипер
1/3 ч ч олио
два -три дафинови листа
прясна или ронена чубрица.

Начин на приготвяне:
Месото се вари в подсолена вода за 20 минути.
Гъбите,лука и моркова се нарязват.
Към тях се добавят доматите,олиото и подправките.
Всичко се разбърква много добре и се прехвърля в тавичка.
Отгоре се подрежда месото.
Ястието се пече около час до готовност,докато се сгъсти и остане на мазнина.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар