Необходими продукти:
1 агнешка главичка
200 гр агнешко месо по избор
агнешки дреболии-бял дроб,черва,шкембе,бъбреци
1 морков
1 глава кромид лук
2 скилидки чесън
1 кафена чашка ориз
няколко стръка зелен лук
китка джоджен
2-3 листа калофер
1 чаена лъжичка червен пипер
1 кафена лъжичка черен пипер
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Дреболиите се сваряват в подсолена вода до пълна готовност.
Нарязват се на дребно.
Главичката и месото също се варят в подсолена вода до пълна готовност,около два часа.
Месото се обезкостява,нарязва се на късчета.
В тенджера в малко олио се запържват настъргания морков,главата лук и чесъна нарязани на ситно.
Накрая се поръсва червения пипер и се сипва прецедения бульон от варенето на главичката и месото.
Слагат се дреболиите и месото,след като заври се слага ориза.
Овкусява се с черния пипер и солта.
Вари се докато ориза омекне,добавят се нарязаните на дребно зелен лук,джоджен и калофер.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар