петък, 26 април 2019 г.

АГНЕШКО ПЕЧЕНО

Крехко агнешко печено,което можете да си приготвите за Великден и Гергьовден!
Необходими продукти:
Агнешка предна плешка
агнешка кърпа
2 връзки пресен лук
1 китка джоджен
сол
черен пипер
1 чаена чаша бира
1 чаена чаша вода
125 гр масло
2 с л мед
1 с л червен пипер
1 ч л девесил
1 ч л риган
1 ч л чубрица.

Начин на приготвяне:
Месото се почиства,измива и посолява.
В тенджерка се стопява маслото,добавят се всички подправки без пресния лук и джоджена.
Месото се натрива хубаво с тази смес.

Покрива се с лука и джоджена,завива се в агнешката кърпа.

В тавата се сипва бирата,водата и малко олио.
Тавата се запечатва с фолио и се слага да се пече на 190 градуса.
На килограм месо времето за печене е около час.
Фолиото се отстранява и се пече още 15 минути.
В моя случай пекох с фолио 3 часа и половина и 15 минути без фолио.
Добър апетит!


Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар