понеделник, 8 април 2019 г.

ПАТАТНИК

Необходими продукти:
Около килограм картофи
3 яйца
3 стръка пресен лук
джоджен
сол на вкус
масло
сирене

Начин на приготвяне:
Картофите се настъргват,изстискват се хубаво.
Добавят се разбитите яйца,нарязаните на ситно лук и джоджен,настърганото сирене и солта.
В тиган се слага една лъжица масло,разстила се от сместа,като се притиска с лъжица.
Пече се на по слаб котлон,обръща се върху капак или чиния.
В тигана отново се слага масло и се връща пататника да се запече и от другата страна.
Сервира се с парче сирене,резени домат и зелен лук.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

2 коментара: