Вкусна неделна питка!
Необходими продукти:
800 гр брашно
1/2 кубче прясна мая
400 мл прясно мляко
1 к л захар
1 ч л сол
2-3 с л олио
2 яйца
За намазване:
1 жълтък
1 с л прясно мляко
1 с л олио
Начин на приготвяне:
От съставките се замесва меко не лепнещо тесто.
Покрива се и се оставя да втаса за 20 минути.
Премесва се отново и се разделя на 8 части.
Всяка се оформя на топче.
Всяко топче се разточва на кора,маже се с олио,реже са на две.
Всяка част се навива на руло,двете рула се кръстосват през средата и се усукват.
Навиват се на кръг и се поставят в намаслена тава.
Оформената питка се оставя да втаса за 15 минути.
Втасалата питка се маже с разбития с олиото и прясното мляко жълтък.
Пече се на 180 градуса за 35-40 минути.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар