сряда, 27 февруари 2019 г.

КЕКС С ЯБЪЛКИ И КАРАМЕЛ

Красив и ефектен!
Необходими продукти
За карамела:
10 с л захар
4 с л вода
2 с л масло

За кексовото тесто:
4 яйца
1 ч ч захар
1/3 ч ч олио
1/2 ч ч гореща вода
2 ч ч брашно
1 бакпулвер
3 ябълки
Мерителната чаша е с обем 250 мл

Начин на приготвяне:
Сложете захарта и водата в тенджерка и оставете на котлона да заври в никакъв случай не бъркайте карамела.
Когато придобие хубав карамелено-кафяв цвят отстранете от котлона и сложете маслото, разбъркайте добре да се разтопи маслото.
Сипете карамела в намаслена кексова форма.
Върху карамела подредете ябълките нарязани на филийки.
Пригответе кексовото тесто, като разбиете яйцата със захарта, олиото, горещата вода и брашното пресято с бакпулвера.
Сипете сместа върху ябълките и печете кекса на 180 градуса за 30 минути или до суха клечка.
Готовия кекс обърнете в подходяща чиния.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар