Необходими продукти:
1 пакет бисквити
250 мл течна сладкарска сметана
1 бурканче конфитюр от праскови
1 ч силно еспресо
За украсата:
стопен шоколад
цветна захар и кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Сметаната се разбива и се смесва с конфитюра.
Форма за терин се облепва с фолио за свежо съхранение за да е по лесно да се обърне тортата.
На дъното на формата се слагат няколко лъжици от сметаната.
Бисквитите се потапят в еспресото и се редят на един пласт,отгоре се слага пласт сметана.
Така докато се изчерпат продуктите.
Тортата се оставя в хладилник да стегне за няколко часа.
Обръща се в подходяща чиния и се украсява със стопения шоколад,цветната захар и кокоса.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар