В унисон със снежното зимно време,едно типично зимно ястие.
Свинско месо с праз лук или ТЕПСИ КЕБАП.
Необходими продукти:
1 кг свинско месо
5-6 стръка праз лук
2-3 сушени чушки или пресни
2 домата или пасирани домати от консерва
1 с л доматено пюре
сол и черен пипер на вкус
3 дафинови листа
1 с л червен пипер
1/2 ч ч олио
1/2 ч ч вода.
Начин на приготвяне:
Месото се нарязва на парчета и се запържва в олиото.
Прехвърля се в тавата в която ще се пече ястието.
Празия лук почистен и измит се реже наполовина по дължина след това на полумесеци.
Добавя се към месото,слагат се настърганите домати сушените чушки накъсани на парчета и подправките.
Сипва се водата и малко олио.
Ястието се пече до пълна готовност да остане на мазнина.
Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks
Няма коментари:
Публикуване на коментар