понеделник, 25 февруари 2019 г.

ЗАДУШЕНИ КАРТОФИ С ТЕЛЕШКО МЕСО

Необходими продукти:
600 гр телешко месо
1 кг картофи
200 гр гъби-печурки
1 голям морков
1 глава лук
2 скилидки чесън
3-4 с л олио
1 ч л червен пипер
2 с л доматено пюре
3-4 с л олио
1 к л черен пипер
сол на вкус
1/3 ч ч червено вино
два дафинови листа
целина-сушена

Начин на приготвяне:
Месото се реже на едри парчета,залива се със студена вода и се вари до пълна готовност.
Моркова се нарязва на кубчета и се запържва в олиото,добавят се нарязаните лук и чесън.
Картофите и гъбите се режат на едро и се добавят към ястието.
Добавя се свареното месо,червения пипер,доматеното пюре и дафиновият лист.
Сипва се виното и прецедения бульона от месото,да покрие всичко.
Покрива се с капак и се оставя да къкри на тих огън,до готовност но картофите.
Добавят се солта,черния пипер и целината,сушена или пресни листа.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар