неделя, 24 февруари 2019 г.

ВИТА БАНИЦА СЪС ЗЕЛЕ – ЗЕЛНИК

Любимата ми зимна баница с домашно разточени кори!
Необходими продукти:

1/3 кубче прясна мая
1 каф лъж захар
1 чаена лъж сол
1 яйце
4-5 с л олио
1 с л оцет
400 мл вода
1 кг брашно

За плънката:
1 кисела зелка
1/2 ч ч олио

Още:
1 ч ч брашно,за поръсване на корите при точене
1 ч ч олио за поръсване на корите


Начин на приготвяне:
Плънката за зелника се приготвя, като зелето се нарязва и се задушава в мазнината докато омекне и се запържи.
От изброените продукти за тестото се замесва меко тесто.
Разделя се на 12 равни части, всяка се оформя на топче.
Всяко топче се разточва на тънка кора, като по време на точенето се поръсва с брашно.

Всяка кора се поръсва с олио и се слагат 3-4 лъжици от зелето.

Навиват се на руло и се подреждат в намаслена с олио тава.

Оформената баница се поръсва с олио и се пече на 190 градуса за 30-35 минути.
Изпечената баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.

Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар