вторник, 31 март 2020 г.

КРЕМ КАРАМЕЛ

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
1 чаена чаша захар
8 яйца
2 ванилии

За карамела:
8 супени лъжици захар
8 супени лъжици вода
100 мл прясно мляко

Начин на приготвяне:
Млякото се смесва със захарта и се слага на котлона да се затопли,дакатао захарта се стопи.
В отделен съд се разбиват яйцата с тел.
Ако се разбият с миксер,се получава пяна,която нарушава  гладкостта на крема.
При яйцата се сипва малко от топлото мляко,разбърква се добре да се темперират и след това се сипва останалото мляко.
Добавя се ванилията.
Карамела се приготвя,като захарта се смеси с водата.
Слага се на котлона да заври,без да се бърка.
Когато придобие хубав карамелен цвят,се отстранява от котлона и се добавя млякото.
Чашки или купички за крем карамел се подреждат в дълбока тавичка,в коята се налива вода,до половината на тавата.
В чашките се сипват по 2-3 лъжици от карамела.
Долива се с млечно-ячената смес.
Крема се пече на по-слаба фурна,защото водата не  бива да завира.
150-160 градуса за час.
Насладете се на нежния и деликатен вкус на този класически десерт.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар