сряда, 1 април 2020 г.

БАНИЦА С ДОМАШНО ТОЧЕНИ КОРИ И СИРЕНЕ

Необходими продукти:
1/3 кубче прясна мая
1 кафена лъжичка захар
1 чаена лъжичка сол
1 яйце
4-5 супени лъжици олио
1 супена лъжица оцет
400 мл вода
1 кг брашно

За плънката:
3 яйца
400 гр сирене
200 гр кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат

Още:
1 чаена чаша брашно,за поръсване на корите при точене
1 чаена чаша олио за поръсване на корите


Начин на приготвяне:
От изброените продукти за тестото се замесва меко тесто.
Разделя се на 10 равни части, всяка се оформя на топче.
Всяко топче се разточва на тънка кора, като по време на точенето се поръсва с брашно.
Корите се оставят да си починат за кратко,като през това време се приготвя плънката.
Намачканото сирене се смесва с разбитите яйца и киселото мляко със загасената сода бикарбонат в него.
Всяка кора се поръсва с олио и се слагат 3-4 лъжици от плънката.
Навиват се на руло и се подреждат в намаслена с олио тава.

Оформената баница се поръсва с олио и се пече на 190 градуса за 30-35 минути.
Изпечената баница се пръска със студена вода и се покрива с кърпа.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар