събота, 25 април 2020 г.

ШОКОЛАДОВ СЛАДКИШ

Необходими продукти:
4 яйца
1 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
100 гр стопен натурален шоколад
3 чаени чаши брашно
1 бакпулвер

За глазурата:
1 чаена чаша прясно мляко
1/3 чаена чаша захар
3 супени лъжици какао
2 супени лъжици царевично нишесте
Мерителната чаша е с обем 250 мл

Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват със захарта,олиото и стопения шоколад.
Брашното се пресява с бакпулвера и се добавя към сместа.
Сипва се в намаслена и набрашнена тавичка.
Пече се на 180 градуса за 20 минути.
Глазурата се приготвя,като млякото,захарта и какаото се смесват в тенджерка.
Слага се на котлона и щом заври се сипва размитото в малко вода царевично нишесте.
Ври 2-3 минути,докато леко се сгъсти.
Глазурата се сипва върху сладкиша и се разпределя равномерно.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар