неделя, 26 април 2020 г.

РЕБРА С КОКА КОЛА

Необходими продукти:
2 килограма свински ребра
500 мл кока кола
сол
черен пипер

За глазурата:
1/2 чаена чаша вода
3 супени лъжици кетчуп
3 супени лъжици балсамов оцет
3 супени лъжици мед

На дъното на тавичка се слага домакинско фолио,за да си спестите досадното търкане на тавата.
Ребрата се посоляват със солта и черния пипер.

Слагат се в тавата с костите надолу,сипва се колата и се покриват с домакинско фолио.

Пекат се на 180 градуса за три часа.
Глазурата се приготвя,като всички съставки се смесват в тенджерка.
Слага се на котлона да кипне,като периодично се разбърква.
Оставя се да ври пет минути и се отстранява от котлона.
Фолиото се отстранява и ребрата се намазват обилно с глазурата,пекат се още 15 минути.
Обръщат се и се намазват от обърнатата страна.
Пекат се още 15 минути.



Добър апетит!
Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар