събота, 14 март 2020 г.

МАСЛЕНИ СЛАДКИ "ГЪБКИ"

Вкус,който връща в детството!
Необходими продукти:
200 гр свинска мас
1 чаена чаша пудра захар
1 яйце
400 гр брашно
1 кафена лъжичка бакпулвер
2 ванилии
какао за декориране

Начин на приготвяне:
Меката свинска мас се разбива с пудрата захар и яйцето.
Добавя се ванилията и пресятото с бакпулвера брашно.
Меси се меко не лепнещо тесто.
Тестото се оставя в хладилника за 10 минути.
От тестото се оформят топчета,подреждат се в тава върху хартия за печене.
Гърлото на малко шишенце или капачка на химикал се потапя в какаото и се прави отпечатък на всяко топче.
Сладките се пекат на 180 градуса за 10-12 минути.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар