понеделник, 16 март 2020 г.

АРМЕНСКИ СЛАДКИ

Лесни за приготвяне,икономични и не на последно място вкусни!
Необходими продукти:
1 чаена чаша  олио
1 чаена чаша  вода
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
щипка сол
3 чаени чаши брашно
локум и орехови ядки

Начин на приготвяне:
Водата и олиото се смесва в тенджерка.
Слага се на котлона да заври.
След като заври се добавят содата и солта.
Отстранява се от огъня и брашното се сипва на веднъж.
Бърка се с дървена лъжица докато се получи топка гладко тесто.
Тестото се оставя да се охлади.
От тестото се оформят топчета,в средата се поставя парче локум и орехова ядка.

Подреждат се в тавичка,върху хартия за печене.

Сладките се пекат на 180 градуса докато се зачервят.
Топли се овалват в пудра захар.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

1 коментар: