неделя, 29 март 2020 г.

ТОЛУМБИЧКИ

Необходими продукти
За сиропа:
3 чаени чаши захар
3 чаени чаши вода
сока на 1/2 лимон
1 ванилия

За тестото:
2 чаени чаши вода
1 чаени чаши олио
2 чаени чаени брашно
щипка сол
5 яйца

Олио за пържене.
Начин на приготвяне:
Първо се вари сиропа,като захарта и водата се смесват.
Оставя се да ври 5 минути,добавя се сока на лимона и ванилията и се отстранява от котлона.
Сиропа се оставя да изстине напълно.
Тестото се приготвя,като в тенджера се сипват водата,олиото и солта.
Щом като заври се сипва брашното на веднъж,като се бърка постоянно.
Тестото е готово,когато се отлепи от дъното и стените на тенджерата.

Оставя се да се охлади и един по един се добавят яйцата.
След всяко се разбърква много добре,докато тестото поеме яйцето.

Тестото се прехвърля в пош и се шприцоват толумби в силно сгорещено олио.

Изпържените толумби веднага се пускат в захарния сироп.
Държат се за кратко,докато следващите се изпържат.
Добър апетит!




Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар