неделя, 15 март 2020 г.

ТАЛИАТЕЛИ "КАРБОНАРА"

Необходими продукти:
400 гр талиатели

За соса:
300 гр бекон
2 супени лъжици олио
1 глава кромид лук
300 мл течна готварска сметана
2 жълтъка
1 кафена лъжичка черен пипер
100 гр пармезан

Начин на приготвяне:
Пастата се слага във вряща подсолена вода.
Вари се 5-8 минути.
Сосът се приготвя, като лукът се нарязва на много ситно.
Запържва се в олиото, добавя се нарязаният бекон.
Беконът се пържи до златисто.
Добавя се сместа, приготвена от разбитите със сметаната жълтъци, черен пипер и пармезан.
Пастата се отцежда и се прехвърля при соса.
Добавя се малко от водата от варенето на пастата.
Разбърква се много добре.
Поднася се поръсена обилно с пармезан.
Добър апетит!

Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар