петък, 27 март 2020 г.

СЛАДКИШ С ЯБЪЛКИ И МОРКОВИ

Необходими продукти:
2 големи ябълки
2 големи моркова
шепа нарязани орехи
1 чаена лъжичка канела
3 яйца
1 и 1/2 чаена чаша захар
1/3 чаена чаша олио
3 чаени чаши брашно
1 бакпулвер

За глазурата:
1 чаена чаша прясно мляко
3 супени лъжици захар
3 супени лъжици какао
1 супена лъжица царевично нишесте

Начин на приготвяне:
Ябълките и морковите се настъргват,смесват се с нарязаните орехи и канелата и се оставят на страна.
В отделен съд се разбиват яйцата със захарта и олиото.
Добавя се пресятото с бакпулвера брашно.
Накрая се добавя сместа с ябълки и моркови.
Смесва се добре и се прехвърля в намаслена и набрашнена тавичка.
Сладкиша се пече на 180 градуса за 30-35 минути.
Глазурата се приготвя,като в тенджерка се смесват млякото,захарта и какаото.
Сместа се слага на котлона да заври,сипва се разбитото в малко вода нишесте.
Вари се за кратко,докато леко се сгъсти.
Изстиналия сладкиш се залива с топлата глазура.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар