събота, 21 март 2020 г.

ЛАЗАНЯ С КАЙМА И ГЪБИ

Моето  предложение за вкусен обяд!
Необходими продукти:
1 опаковка кори за лазаня,аз използвах на Паста Силва от 500 гр
2 супени лъжици олио
400 гр кайма
200 гр гъби
600 гр консервирани домати
1 глава кромид лук
сол и черен пипер на вкус

Сос бешамел:
50 гр масло
3 супени лъжици брашно
400 мл прясно мляко
щипка сол
щипка индийско орехче

Начин на приготвяне:
Лука се реже на дребно и се задушава в олиото.
Добавят се нарязаните на ситно гъби,след като и те се запържат се добавя каймата.
Пържи се докато стане на трохи.
Накрая се добавят доматите,овкусява се със солта и черния пипер.
Оставя се да къкри пет минути и се отстранява от котлона.
Бешамела се приготвя,като маслото се стопява,сипва се брашното и се пържи до златисто.
Налива се прясното мляко,вари се като се бърка постоянно.
Овкусява се със солта и индийското орехче и се отстранява от котлона.
На дъното на тавичката се сипва сос бешамел.
Прави се един пласт кори,като се потапят за кратко в гореща вода.
Поливат се с бешамеловият сос,отгоре се слага пласт кайма и гъби.
така се процедира до изчерпване на съставките.
Завършва се с пласт кори,които се поливат с бешамела.
Отгоре се поръсва с галета.
Пече се на 180 градуса за 15-20 минути.
Добър апетит!



Добре дошли в кулинарната група "Шарена Трапеза" във facebook  https://web.facebook.com/groups/553990648045706/?ref=bookmarks

Няма коментари:

Публикуване на коментар